keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Alfred J. Kwak-lehtimainoksia ja -kansi (päivitetty)

(Juttua on päivitetty 31.10.2020. Loppuun on lisätty uusi kappale ja pari kuvaa.)

En tällä kertaa jaksa kummemmin jaaritella, mutta ajattelin jakaa löydöksiä.

Alfred J. Kwak on animaatiosarja 1980-luvun lopulta, Suomessakin kovasti tykätty. Ysärin alussa Semic julkaisi Alfred J. Kwak-lehteä. Sitä myös mainostettiin muissa tuon ajan sarjislehdissä; allaolevat skannit ovat peräisin Halinallet-lehdistä. :-) (Kuvia saa klikkaamalla isommaksi ja uuteen välilehteen avaamalla alkuperäiskoossa.)

Edellinen omistaja vähän väritellyt mainoskuvaa. :-)
"Ankkamaailman antisankari"... hauska että tämä titteli oli jo aikojen alussa keksitty,
luulin että senhenkiset tekstit tulivat 2000-luvun DVD-julkaisun kansissa vasta. :-)
Lisäänpä myös kuvan varsinaisesta lehdenkannesta. Ainokainen jonka omistan, löytyi divarista iäisyys sitten markka-aikana.

Lehden sisältö ei varsinaisesti ollut sarjakuvaa, vaan animaatiosarjasta otetuilla kuvilla ruudutettu tarina.


Mietityttää, julkaistiinkohan koko sarja tällaisessa tarinalehtimuodossa tuolloin aikoinaan?

...

Jutun päivitystä 31.10.2020:

Onnistuinpa jokunen aika sitten saamaan haltuuni toisenkin Alfred-lehden:

...ja tämä todistanee, että sentään koko animaatiosarjaa ei ole julkaistu lehtinä (kauan siinä menisikin, jos kaikki sarjan 52 jaksoa olisi paperimuotoon painettu, ja lehti on ilmestynyt luultavasti noin kuukausittain?). "Tut Kattimonin aarre" on sarjassa kaksi jaksoa kestävä stoori, mutta paperimuodossa se on tiivistetty ja mahdutettu yhteen lehteen.

... mutta se pikkuisen hämmentää, että tuo ylempi "Laulava mustekala"-lehti käsittelee laveammin ja pelkästään sarjan "Valaita näkyvissä"-jakson. Kaipa kyseisessä jaksossa on sitten ollut niin paljon asiaa ettei kannata lyhentää ja tiivistää? :D

2 kommenttia:

  1. No nytpä painelee taas nostalgiahermoa! Noita olisi taas mukava selailla. Tosin juuri tuon tarinamuotoisuutensa takia ei varmasti jaksaisi enää niitä lukea.

    Sitä vain ihmettelen että miten ne ovat Alfredista antisankarin saaneet? Kaverihan on sankari isolla ässällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pahoittelut että vastaan kommenttiin näin isolla viiveellä, kun en aikaisemmin ole ehtinyt (tai saanut aikaiseksi).

      Kaipa Alfredin "antisankarius" tulee vain siitä, että hahmo koheltaa ja kommeltaa niin paljon, eikä ole sillä tavalla "perinteinen" tai "täydellinen" sankari, sellainen joka aina onnistuu kaikessa. :D

      Poista

Jos jaaritus herättää mitään ajatuksia tai muuten haluat kommentoida, kysyä jotain tai antaa palautetta, ole hyvä. Vanhojakin tekstejä saa kommentoida, jos haluttaa - olen melkeinpä iloinen, jos ne vielä vuosia myöhemminkin jaksavat kiinnostaa (ja niiden alkuperäiset julkaisupäivämäärät ovat vain päivämääriä). Eriävät näkemykset ovat myös sallittuja (en pure eri mieltä kanssani olevia). Rikkinäisistä linkeistä/videoista yms. saa myös huomauttaa mikäli sellaisia löytyy. Luen kyllä kaikki kommentit, ja kysymyksiin pyrin vastaamaan, mutta aina en yksinkertaisesti ehdi tai jaksa (tai en vain ole sillä tuulella, tai minulla ei vain ole mitään erityistä vastakommentoitavaa - pahoittelut siinä tapauksessa. Joskus myös ihan vain puhtaasti häkellyn siitä että ylipäätään saan kommentteja...).